Autolock bodem

Een autolock bodem is een automatisch sluitende bodem. Een autlock bodem heeft meerdere voordelen. Een van de voordelen is dat je geen tape hoeft te gebruiken voor de onderkant. Hierdoor bespaar je tape kosten uit. Een ander bijkomend voordeel is de snelheid waarmee je doos in elkaar zit, dit bespaart enorm veel tijd in het verzendproces.

Clichékosten

Clichékosten zijn eenmalige kosten voor een bedrukking. Een cliché is een soort stempel/drukvorm met jou eigen bedrukking erop. Deze blijft in het bezit van jou, hierdoor hoef je deze kosten maar een keer te betalen.

Clichékosten komen bijvoorbeeld voor bij bedrukte tape en/of bedrukte dozen.

Stansen / stanskosten

Stansen betekend eigenlijk materiaal eruit drukken. Wat je er uitdruk is uiteindelijk je product. Een goed voorbeeld van een doos die gestanst is, is een brievenbusdoos. Voor een doos die gestanst moet worden betaal je stanskosten.

Plano levering

Bijna al onze dozen worden plano geleverd. Dat wil zeggen dat de dozen ongevouwen worden aangeleverd bij u. Een doos plano is natuurlijk veel groter dan de normale afmeting van het artikel. De plano afmeting kunt u berekenen door: Lengte + breedte en breedte + hoogte.

Wat betekend fefco?

kartonnen dozen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Dit kan soms wat verwarring veroorzaken. In de dozen business zijn daarom dan ook standaard modellen opgenomen. Deze modellen worden fefco genoemd. Fefco is een nummerssysteem waarmee alle dozenfabrikanten een nummercode aan de dozen die ze maken hangen. Deze codes zijn bij elke leverancier hetzelfde wereldwijd.

Afkorting fefco

Fefco staat voor: Fédération Européene des Fabricants de Carton Ondulé. Dit is de franse vertaling voor: Europese Federatie van Golffrabikanten. Zoals hierboven al werd aangegeven blijkt hieruit dat deze codes dus internationaal bekend zijn.

Veel voorkomende fefco’s

De meest voorkomende fefco is de fefco 0201. Dit is de amerikaanse vouwdoos. De amerikaanse vouwdoos is een doos die je aan twee kanten kunt openen en dus ook aan twee kanten kan dicht tapen. De doos is voorzien van vier flappen aan elke zijde. Deze vier flappen kun je naar binnen vouwen. Er is bij deze doos geen onder of bovenkant, omdat beide zijdes hetzelfde zijn.

Een ander fefco die veelvuldig wordt gebruikt is de fefco 0427. Een brievenbusdoos is bijvoorbeeld een fefco 0427. Deze doos wordt plano geleverd en zul je nog in elkaar moeten vouwen. Een brievenbusdoos is snel verzendklaar, doordat je deze makkelijk op zet, vult en dicht vouwt doordat deze is voorzien van scharnierende kleppen. Doordat deze doos door de brievenbuskan wordt deze doos veelvuldig gebruikt door webshop bedrijven.

Aflevermarge

Wanneer u een doos op maat besteld, heeft u te maken met een aflevermarge. Dit aflevermarge is 90 – 110%. Dit houd in dat u 10% minder of 10% meer dozen kan krijgen. Wanneer u dus bijvoorbeeld minimaal 100 dozen nodig heeft. Kun u beter 110 stuks bestellen. Dan krijgt u minimaal 100 en maximaal 121 dozen.

Kwaliteit van papier

Een doos uit ons assortiment is of voorzien van een testliner of van een kraftliner buitenkant. Nu vragen jullie je vast af, wat houd dit in. Dit zullen we hieronder kort uitleggen.

Testliner

Kraftliner